Kategorier
Okategoriserade

Mira & Lina på Elitallsvenskan i Täby!

Av Märit Olofsson Näss - 2 september, 2024 | 0 kommentarer

I helgen var det inte bara jag som tävlade (Lag-SM) utan både Mira och Lina var på Elitallsvenskan omg 1 & 2 i Täby. Även i år så är tjejerna med och utgär 50% av Segerstas elitlag med sikte på ett Lag-SM i Täby v 44.

Denna helg har alltså varit en logistisk övning på hög nivå för att vi alla skulle kunna göra våra starter 😊 Stort tack till Alma & Elin Myrin för skjuts, hjälå & tävlingsfix, Segersta Equestrian för uppstallning & logi samt mormor Katarina för skjuts, träning mm. Vilket ovärderligt gäng vi får möjligheten att vara med i!!!

Amanda, Lina, Mira-Danne och Hanna fixade framskjutna lagplaceringar! Underbara tjejer!!!

Som sagt så gick både omgång 1 & 2 denna helg på fina tävlingar hos Täby Ridklubb. Det härliga Segerstagänget red till sig en 3:e placering i lördags & sedan ännu ett snäpp bättre med en 2:a placering på lördagen! Totalt ligger de nu pe en fin 2:a plats inför finalen i Heby om en månad.

Wow vilken rosett-skörd de fick till, bästa Mira och Danne!

Mira & Danne gjorde två stabila och fina ritter båda dagarna och fick 70,1% och en 4:e placering och sedan 69,8% och en 3:e placering på söndagen. Wow så duktiga Mira & Danne blivit, det har verkligen lossnat fint för dem på tävlingsbanan!!!

Lina & Daniel fortsätter lära känna varandra!

Lina och Daniel lär fortfarande känna varandra och dag 1 blev Daniel rätt spänd och då blir formen inte så bra. En ”prickfri” ritt, men formen drar ner, 58,3%. På söndagen var formen betydligt bättre och de hade fina poäng i traven, men ett par kostsamma missar (bla 0 och 1 på ett enkelt byte med koefficient) gjorde att de bara fick 57%. Bara att träna vidare och lägga tid på form och grundridning!

Nu kliver vi vidare mot finalomgång i Heby 29 september!

I laget red även Hanna Lindén Micksäter – Angelo Christiano och Amanda Boltjes med SB Golden Breeze. Amanda och Golden var Mira hack i häl med väldigt fina rundor och procent och Hanna med Angelo fick ihop 63,4% resp 66,3%.

Dessa fina resultat gjorde att laget kunde få så framskjutna placeringar och det finns möjlighet att kvala in till Lag-SM:et. Vi hoppas att alla får vara hela & friska och att formen håller i sig 👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *