Kategorier
Okategoriserade

Lag-SM final!

Av Märit Olofsson Näss - 31 augusti, 2024 | 0 kommentarer

Jippie, så kul! Lag-SM är i full gång och vi är i final!!!

Låt mig börja från början. Segersta har inget lag i årets SM och när jag fick frågan om att vara med och rida i Lejondals lag så tackade jag såklart ja! Jag tycker ju att det är jättekul att rid i lag och med ett gäng jag känner väl så blir det såklart extra roligt!

En bra början för laget då Anna & Ingenious gav os en fin grund med nästan 67%!
Gnista och jag fick fina poäng trots en del missar, här finns mer att hämta!

Igår tog vi oss till fina Smedstad Ridcenter i Linköping och idag drog tävlandet igång. Jag med Gnistan och Ann Hammarlund Holst med Ingenious red St Georges och hade lite samma typ av ritt: egentligen rätt så bra, men ett par kostsamma missar var. Ann fick 66,7% och jag 67,2%.

Så fina ihop, Isabelle & Lorea!

Sedan var det dags för Isabelle Harsem med Lorea i Int 1. De fick till en fin ritt men även här några små missar som smög sig in, 64,4%.
Sist ut var Martin Ågevall & Chicago, även de i Int 1. Det var bara magiskt fina och vissa rörelser helt makalösa. Tyvärr även här några stora & kostsamma missar, men 68,7% och med det så kom vi 4:a med laget!

Martin & hans superfina Chicago!

Då de 6 bästa av totalt 20 lag går till final så har vi en rolig och spännande finaldag framför oss i morgon. Håll gärna en tumme!

Kategorier
Okategoriserade

Fina framgångar på Gripen!

Av Märit Olofsson Näss - 25 augusti, 2024 | 0 kommentarer

Helgen har verkligen varit maxad då även jag tävlat både Gnistan & Skorpan på Gripens fina sommar-meeting, utöver döttrarnas tävlande på Rekasta och i Falun! det har varit högsta nivå av planering, skjutsande, full fart och långa dagar 😎

Gnistan gick en St Georges i fredags och gjorde det jättefint! Inga missar alls, mjuk, fin & spänstig och vi vann klassen på 68,6%! Jättekul att han var så fin efter att inte ha tävlat på länge och själv tycker jag han kunde fått några procent till!!!

Helgens fina rosett-skörd!

Igår (lördag) tog vi oss an Int 1 och nu satt jag ännu lite mer tryck och energi i honom. Det gjorde att vi höjde många rörelser till det bättre, men tyvärr lite tokiga misstag som att han blev lite för het i alla halter & ett galoppanslag i en travsluta. Trots det fina 67,5% och en 2:a placering i klassen!

Full fart på ärevarvet!

Med dessa två fina resultat så vann vi meetingpriset i 3*-klass, härligt härligt! Han är verkligen en riktig superstjärna, min Gnista!

Fina Gnistan börjar bli stor & har fått visa Skorpan hur tävlingslivet funkar denna helg!
Gillar verkligen denna unga & känsliga kille. Skorpan ❤️😒

Med på meetinget var även blott 4-åriga Skorpan (Stratego af Elestorp), Strolchis lillebror. Han är verkligen en superfin och oslipad diamant och trots att han är ganska lite riden så visar han väldigt fina kvaliteter!

Kan nog lova att det kommer mer om unga Skorpan på bloggen framöver!

Inga resultat att skryta med, men oj så mycket han lärt sig denna helg, en blivande stjärna när vi fått lite mer erfarenhet!

Kategorier
Okategoriserade

Mira vinner SIHS-kval i Falun!

Av Märit Olofsson Näss - 25 augusti, 2024 | 0 kommentarer

Vilken rolig dagstripp det blev till Falun när Mira & Danne vann FEI Mästerskap på 67,8% och med det ett gehäng till SIHS!!!

Wow så roligt med seger & troligen kval till semifinal i SIHS-ponnykür!

Dagens ritt blev verkligen jättefin idag, det trots att Danne hittade farliga reklamskyltar runt banan. Mira red jätte-klokt och fint och lotsade honom förbi ”farligheterna” många gånger innan startsignal och lyckades hålla ihop honom även i programmet. Jag blev verkligen stolt över hennes agerande på banan idag!!!

Häftigt med arenan på Lugnet & backhoppningsbanorna i bakgrunden!

Vinsten i klassen gav Mira ett gehäng då klassen var kval till SIHS (Friends) och med sina två tidigare andra platser så borde hon nu vara klar för semifinalen. Dit kvalar 10 D-ponnysar och de 4 bästa ekipagen i semifinalen får sedan rida på Friends i november-december!

Nu väntar en vecka med lite jogg & sedan uppladdning inför de två första omgångarna av elit-allsvenskan i Täby till helgen för Mira/Danne och Lina/Daniel som ska kämpa om en plats till lag-SM med Segerstagänget!

Kategorier
Okategoriserade

DM: guld till Mira & Lina 7:a!

Av Märit Olofsson Näss - 24 augusti, 2024 | 0 kommentarer

Idag har tjejerna varit på den vackra anläggningen Rekasta och ridit DM. Solen har skinit och rundorna har varit fina!

DM-guld för Mira & Danne, tjohoooo!

Bäst gick det för Mira & Danne som vann DM-guld på 70,2%!!! Härligt, härligt och extra roligt då det var deras sista DM tillsammans!
Programmet var LA:1 och De gjorde en fin runda med bara några små aber där Danne hoppade till i traven för att det blåste i domartältet. Många fina förtjänster i galoppen drog upp poängen och såklart är Mira superglad då de tidigare DM-starterna gett brons och silver!

Lina och Daniel kisar i solskenet, duktiga på så kort tid ihop!

Lina och Daniel gjorde ett fint och prydligt program idag! Vissa spänningar gör att Daniel blir lite för stark och öppen i formen, men det blir bättre för varje dag de tränar ihop. 7:a i DM:et på 59% men det kommer ta sig, de har ju faktiskt bara ca 1 månad tillsammans!

Kategorier
Okategoriserade

Lina & Greta tar brons på SM för ungponny!

Av Märit Olofsson Näss - 11 augusti, 2024 | 0 kommentarer

Wow så roligt!!! Lina & Greta gör superfina rundor och rider till sig ett brons på SM för 4-åriga ponnyer!

Prisutdelning & brons-lycka för Lina & Greta!

Gårdagens runda på 73,4% följdes upp med en till fin uppvisning som gav dem 73,6%. Idag hade vi lite mer tryck i Greta, men då också lite spänning här och där. Det är alltid svårt att ”temperera” unga hästar, men på det hela taget har vi lyckats bra, tycker jag.

Wiiihooooo! SM-brons för Lina & Greta bland 4 åriga ungponnysar!

Extra roligt detta meeting är att Greta fått mycket beröm för att hon är ambitiös & gåvillig! Lina har visat upp henne på ett jättefint och mjukt sätt och vi kunde inte vara nöjdare med detta ponnypar!

Så jämna denna helg med två 73%-rundor!

Nu väntar ett par månaders välförtjänt vila för unga Greta, innan det ska trimmas vidare mot nya mål!

Parets första ärevarv!
De är bara så fina ihop, Lina & Greta ❤️
Kategorier
Okategoriserade

4-års kval 1 och SM final

Av Märit Olofsson Näss - 10 augusti, 2024 | 0 kommentarer

Idag var det dags för Lina och Greta att äntra banan för första gången. De gjorde en stabil och säker uppvisning med extra plus för skritten och hennes avspändhet!

Härlig galopp! Bäst idag var skritten med betyg 8,5!!!

Det kanske var lite för lite energi, men vi valde det säkra före det osäkra och hellre lite för avspänt än en het & spänd häst. Mössan var alltså på i stormen!

Så duktiga idag & fina i blå rosett!

De fick fina 73,4% och kom med det på en andraplacering av 6 st 4-åringar. Härligt härligt! Nu ska vi preppa om till morgondagen med lite mer energi och tryck för Lina & Greta.

Finalnerverna spökade, men de kommer igen!

Mira och Danne gjorde sedan sin första SM-final tillsammans, men det är en ritt vi helst glömmer bort fort. Tror att ryttaren var sjukt nervös och därmed mycket passiv så Danne körde sitt race med egna påhittade specialeffekter…. 62,2% och sist av de 15 i finalen, känns såklart tungt.

15:e bästa D-ponnyparet i Sverige, Mira och Danne!

Men va 17, Mira & Danne är 15:e bäst i Sverige i kat D (1) och finalmålet uppnått!!!

Kategorier
Okategoriserade

Placering och SM-final för Mira & Danne

Av Märit Olofsson Näss - 9 augusti, 2024 | 0 kommentarer

Wow vilken revansch Mira fick i SM kval 2!!! Idag satt ryttaren i förarsätet och red betydligt mer bestämt och med bättre tryck och energi i ritten. I princip inga missar, bara detaljer att fila på och detta trots att regnet verkligen öste ner över dem i både framridning och start!

Härlig lycka över både placering (7:a) och SM-final!!!

Procenten blev fina 66,9 och med det så knep Mira & Danne en 7:e placering i klassen. Utöver det så tog de sig upp från plats 19 från 1:a kvalet till en 15:e plats totalt och därmed kvalade de in till finalen i morgon!!! Härligt, då det är 15 till final och detta har varit Miras mål hela året: ”vi ska till SM-final” 😊

Mira & Danne kämpade så fint i regnet!

Så nu har vi ägnat eftermiddag och kvällen banvisning för Lina & Greta, soundchekat kürmusik åt Mira & Danne och minglat på SM-invigningen. Verkligen fint arrangerat mästerskap av Laholms Ryttarförening med fina banor, trevliga funtionärer, god mat och härlig stämning!

Håll nu gärna en tumme för oss i morgon! Lina & Greta startar 9:16 i 4-års omg 1 och Mira rider SM-final i kür kl 12:46. Over and out!

Idag är jag så stolt över Miras sätt att lyfta sig och att ta en placering i denna konkurrens är verkligen en otrolig bedrift!
Kategorier
Okategoriserade

PonnySM i Laholm dag 1

Av Märit Olofsson Näss - 8 augusti, 2024 | 0 kommentarer

Då var vi på plats i Laholm för årets ponny-SM i dressyr, ett av årets stora mål för Mira & Lina! Mira & Danne gör sitt andra individuella SM ihop och Lina & Greta ska ge sig på ungponny-SM i 4-års klassen.

Mira & Danne på banvisning igår!

Först ut är Mira & Danne som idag red 1:a kvalet & i morgon kval 2, för att sedan rida final eller consolation på lördag. Lina & Greta har sina två SM-klasser lördag och söndag.

Full koncentration i galoppen!

Som sagt, kval 1 i FEI Lagtävlansprogram för Mira idag och det blev tyvärr en riktigt dålig runda och långt ifrån vad de kan… En dåligt disponerad framridning gjorde att Mira inte fått ihop honom och saknade det tryck som behövs för en självklar och distinkt runda som säger ”här kommer jag”. Även en del missar drog ner resultatet.

Fina travökningar och enkla byten var det bästa i dagens ritt!

Blygsamma 64,8% och tyvärr en placering långt ner i resultatlistan. I morgon laddar vi om för Mira & Danne i FEI Mästerskap. På´t igen bara!

Lina & Greta kör hel-rosa outfit denna helg!

Lina och Greta laddar upp med banvisningar, lättare träning och promenader. Mycket för en ung ponny att ta in på en såhär stor tävling, men jag tycker hon är riktigt cool hittills!

Energi som få, Greta på gång!

Kategorier
Okategoriserade

Välkommen Axell Goldstein!

Av Märit Olofsson Näss - 1 augusti, 2024 | 0 kommentarer

Lyckan var total för Mira då vackra fina Axell Goldstein dansade igenom både veterinärbesiktning & röntgen idag!

Välkommen fina Axel!

Axel är en 13-årig valack e: Warsteiner – Bernstein, 166 cm hög och passar verkligen Mira perfekt. Han har med sin tidigare ägare, Lina Bakken, tävlat upp tom MB i dressyr och vi tackar Lina för förtroendet att få ta lver tyglarna på hennes ögonsten!

Jag som trott att jag skulle få tag på en gul palomino-ponny till nän av döttrarna när vi letat ponnysar är såklart lite extra glad att Axel är isabell 😍 Det ska bli så roligt att få ta del av Miras äventyr på stor häst som startar här och nu!