Kategorier
Okategoriserade

Lina & Strolchi vinner MB:1!

Av Märit Olofsson Näss - 14 september, 2024 | 0 kommentarer

Vilken härlig dag det blev på Surahammar RF då Lina & StolleBollen vann sin andra MB:1 tillsammans!

Så glad för att Lina får lära sig allt av professor Strolchi!

De gjorde ett fint program med många höjdpunkter som ökad trav & galopp, överstrykning och en superfin vänster sluta! Det vi ska hem och träna på är mer energi i hela programmet, lite mer lösgjordhet och skolor. Sedan behöver Lina bli lite mer närvarande på banan & förbereda & parera bättre, men det kommer med mer rutin!

Lycklig Lina högst upp på prispallen!

65,3% och vinst i klassen och såklart en superglad dotter! Nu har de även kvalat och ”öppnat dörren” in till alla MB-klasser. Härligt, härligt!

En bild till, för att de är så fina ihop!
Kategorier
Okategoriserade

Mira & Lina på Elitallsvenskan i Täby!

Av Märit Olofsson Näss - 2 september, 2024 | 0 kommentarer

I helgen var det inte bara jag som tävlade (Lag-SM) utan både Mira och Lina var på Elitallsvenskan omg 1 & 2 i Täby. Även i år så är tjejerna med och utgär 50% av Segerstas elitlag med sikte på ett Lag-SM i Täby v 44.

Denna helg har alltså varit en logistisk övning på hög nivå för att vi alla skulle kunna göra våra starter 😊 Stort tack till Alma & Elin Myrin för skjuts, hjälå & tävlingsfix, Segersta Equestrian för uppstallning & logi samt mormor Katarina för skjuts, träning mm. Vilket ovärderligt gäng vi får möjligheten att vara med i!!!

Amanda, Lina, Mira-Danne och Hanna fixade framskjutna lagplaceringar! Underbara tjejer!!!

Som sagt så gick både omgång 1 & 2 denna helg på fina tävlingar hos Täby Ridklubb. Det härliga Segerstagänget red till sig en 3:e placering i lördags & sedan ännu ett snäpp bättre med en 2:a placering på lördagen! Totalt ligger de nu pe en fin 2:a plats inför finalen i Heby om en månad.

Wow vilken rosett-skörd de fick till, bästa Mira och Danne!

Mira & Danne gjorde två stabila och fina ritter båda dagarna och fick 70,1% och en 4:e placering och sedan 69,8% och en 3:e placering på söndagen. Wow så duktiga Mira & Danne blivit, det har verkligen lossnat fint för dem på tävlingsbanan!!!

Lina & Daniel fortsätter lära känna varandra!

Lina och Daniel lär fortfarande känna varandra och dag 1 blev Daniel rätt spänd och då blir formen inte så bra. En ”prickfri” ritt, men formen drar ner, 58,3%. På söndagen var formen betydligt bättre och de hade fina poäng i traven, men ett par kostsamma missar (bla 0 och 1 på ett enkelt byte med koefficient) gjorde att de bara fick 57%. Bara att träna vidare och lägga tid på form och grundridning!

Nu kliver vi vidare mot finalomgång i Heby 29 september!

I laget red även Hanna Lindén Micksäter – Angelo Christiano och Amanda Boltjes med SB Golden Breeze. Amanda och Golden var Mira hack i häl med väldigt fina rundor och procent och Hanna med Angelo fick ihop 63,4% resp 66,3%.

Dessa fina resultat gjorde att laget kunde få så framskjutna placeringar och det finns möjlighet att kvala in till Lag-SM:et. Vi hoppas att alla får vara hela & friska och att formen håller i sig 👍

Kategorier
Okategoriserade

Brons på Lag-SM med Lejondal!

Av Märit Olofsson Näss - 1 september, 2024 | 0 kommentarer

Vilken härlig helg det blev med härliga bästa Lejondalsgänget när vi knep en bronsmedalj på Lag-SM i Linköping i stenhård konkurrens!!!

Härligt att ta medalj med ett så härligt gäng! Vi har haft en superrolig helg!

Jag kan inte vara mer än nöjd med Gnistan idag, vi red St Georges och fick till en riktigt bra ritt! Tyvärr ett litet misstag i bytena i vart tredje, då det blev en ”tvåa”, men i övrigt så mjuk stabil och cool. Klart det ska bli lite mer ”power” i allt, men för dagen och för laget, en härlig insats! 68% och en bra poängskörd för oss rent lagmässigt!

Medaljlycka!!! Min 7:e Lag-SM medalj i karriären!
Ann-Ingenious, först ut i laget. De red St Georges med många höjdpunkter, men tyvärr några kostsamma missar… 65,8% fina poäng till laget!
Bella-Lorea i Int 1 gjorde ett strålande fint travprogram men hade det lite jobbigare i galoppen. 63% och med mersmak när det stämmer bättre i galoppen!
Sist ut i laget, kungen Martin!!! Han och Chicago slog på en superritt med hela 73,2%. Magiskt!!!
Tack Lejondal för fina schabrak och en härlig sammanhållning!
Fina, fina Gnistan! Han är verkligen bara så fin!
Tack till min fantastiska lagkompisar och det härliga gänget runt oss!

Tänkte bara rada upp mina härliga medaljer, var och en ett speciellt minne i sig:
2020 och 2021 Guld med Segersta (Quintana)
2016 Silver med Djursholm (Strolchi)
2000 Silver med Lejondal (Zoran)
2024 Brons med Lejondal (Funkenflug)
2016 Brons med Djursholm (Strolchi)
2011 Brons med Djursholm (Dortmund)
Utöver det så har jag 3 st 4:e platser, tror en 5:e och ca 4-5 oplacerade starter. Alltså har jag ridit ca 15 Lag-SM totalt, ganska coolt egentligen!!!

En bild till, den säger verkligen mer än tusen ord!

Grattis Edsbyn till guldet och Linköping som tog silvret bara 0,6% före oss!